Tag Tuesday // Get To Know Me – Tag

Vermits ik er een tijdje tussenuit geweest ben, leek het me een goed idee om terug in het bloggen te komen met een TAG-artikeltje. Na verschillende TAGS bekeken te hebben koos ik voor een “Get To Know Me Tag” omdat deze vragen me erg aanstonden en … Dit is oorspronkelijk een Engelstalige Tag, maar ik vertaalde deze naar het Nederlands 😀

Willen jullie me wat beter leren kennen en zijn jullie benieuwd naar de vragen en mijn antwoorden? Lees dan zeker verder!

1. Is je haar van nature stijl of gekruld?

Mijn haar is van nature noch stijl, noch gekruld. Ik zou mijn haar eerder beschrijven als ‘golvend’ of ‘met slag’ aangezien eigenlijk vooral onderaan volume heeft. Maar aangezien een foto meer zegt dan duizend woorden, laat ik jullie hier even een fotootje zien:

WP_20151006_00_15_55_Pro

WP_20151006_00_18_41_Pro

2. Kleur je je haar? Indien ja, doe je het zelf of ga je naar de kapper?

Neen, ik kleur mijn haar niet (meer). De kleur die je op bovenstaande foto ziet is mijn natuurlijke haarkleur. Ik heb mijn haar in het verleden wel een keertje of drie gekleurd (ik wou een aantal jaar geleden graag rood haar (vraag me niet waarom :p)), maar omdat het nadien zo moeilijk was om deze kleur terug uit mijn haar te krijgen, blijf ik nu mooi uit de buurt van haarkleuringen. Wat ik wel nog zou doen is highlights (laten) zetten.

Toen ik mijn haar gekleurd had, heb ik het eerst zelf geprobeerd. Maar vermits ik lange haren heb en ik met een pakje verf niet was toegekomen ben ik daarna toch maar naar de kapper gegaan om een mooie egale kleur in mijn haar te krijgen.

3. Draag je je haar iedere dag in hetzelfde model, of switch je geregeld?

Vermits ik mijn haar momenteel erg lang vind en ’s morgens niet veel tijd heb om me klaar te maken (lees: ik lig liever wat langer in bed) draag ik het de laatste maanden steeds in een ‘messy knot’.

WP_20151006_00_18_00_Pro

Ik zou liever verschillende kapsels uitproberen, maar dan moet ik er eerst enkele vinden die me leuk staan en waar ik ’s ochtends niet veel tijd voor nodig heb. As we speak wordt dit op mijn ‘To Do’ lijstje genoteerd voor dit weekend! Als ik enkele kapsels heb gevonden, vertel ik jullie hier zeker nog meer over 😉

4. Doe je je eigen mani- en pedicure, of ga je naar een salon?

Zowel mani- als pedicure doe ik zelf. Dit neemt echt niet weg dat ik het heel graag eens zou laten doen in een salon!

Mijn nagels scheuren heel erg makkelijk en daarom ben ik misschien ietwat terughoudend om eens naar een schoonheidsspecialiste te gaan. Daarnaast heb ik er (momenteel) ook gewoon noch het geld, noch de tijd voor.

5. Hoe vaak wissel je je nagellak?

Op dit gebied ben ik redelijk praktisch. Ik wissel van nagellak als mijn huidige nagellak (erg) gechipt is, of gewoon niet meer mooi is. Doorgaans betekent dit dat ik mijn nagellak een dag of 4 à 5 draag eer ik deze afdoe en kies voor een nieuw kleurtje.

6. Lak je je teennagels ook in de winter of enkel in de zomer?

In de zomer vind ik het super om mijn teennagels te lakken. Je zal me in de zomer nooit met ongelakte teennagels vinden. Ik vind van mezelf dat ik lange tenen heb en ben daar niet zo blij mee… Maar als ik dan toch eens sandalen wil dragen, vind ik het belangrijk dat mijn voeten er verzorgd uitzien en er een mooi kleurtje op mijn nagels zit. Dan vind ik het namelijk ook veel minder erg om met mijn lange tenen open schoenen te dragen.

Lak ik mijn nagels in de winter? Ja soms, al ga ik er in de winter veel lakser mee om. Als ik mijn teennagels lak in de winter hangt dat vooral van mijn gemoed en van het moment af. Al blijft dat kleurtje er dan wel veel langer opzitten (ook al zijn mijn nagels gechipt) want met dichte schoenen valt dat toch niet op.

7. Hoe lang doe je er over om je make-up aan te brengen?

Sinds ik ben beginnen werken draag ik eigenlijk veel minder make-up. Waarom? Ik lig te graag in mijn bed en sta ’s morgens dan ook te laat op nog make-up aan te brengen. Momenteel is mijn make-up dus beperkt tot mascara en héél soms wat lippenbaslem (al moet deze al toevallig in mijn tas zitten zodat ik deze dan on the go aanbreng. Mijn routine duurt momenteel dus 30 seconden… En dat vind ik zelf wel erg! Ik moet echt terug iets meer tijd steken in mijn make-up!

Een tweede item dat bijgevolg hoog op mijn To Do-lijstje staat is een makkelijke en snelle make-up vinden voor in de ochtend waar ik een minimum aan tijd aan moet spenderen. Ik heb immers nog geen goed ritme gevonden in mijn werkende leven en daar moet ik binnenkort toch eens werk van gaan maken.

8. Als je je make-up aanbrengt, waar begin je dan mee: je gezicht of je ogen?

In een normale make-up routine (dus een routine waar ik meer tijd aan spendeer omdat ik naar een feestje ga) begin ik eigenlijk altijd met mijn gezichtsmake-up. Eigenlijk is dit zelfs niet geheeld juist… Ik doe eerst mijn BB-cream of foundation, maak dan een ooglook en werk dan mijn gezicht af met blush en/of bronzer. Nu ik het neerschrijf (en erbij nadenk) is dit wel een heel rare volgorde (en pas ik deze misschien beter aan?) maar dit is de volgorde waarin ik mijn make-up aanbreng.

9. Verzamel je make-up of koop je enkel make-up die je nodig hebt wanneer je deze nodig hebt?

Beide! Als ik mooie make-up zie liggen waar mijn hartje meteen sneller van slaat, kan ik deze onmogelijk laten liggen ook al heb ik die make-up op dat moment absoluut niet nodig. Ik bezit dan ook overdreven veel make-up, maar troost me steeds met de gedachte: “iedereen heeft een hobby en de mijne is make-up”. En aangezien ik veel cadeau krijg (zoals voor kerstmis of voor mijn verjaardag) en de rest eigenlijk steeds met mijn eigen centjes koop, voel ik me er ook absoluut niet schuldig over.

10. Hoe vaak draag je valse wimpers?

False-Lashes-2

Valse wimpers draag ik eigenlijk zelden of nooit. Waarom? Wel ik vind het eigenlijk best moeilijk om deze aan te brengen, maar het ergste is eigenlijk dat ze nooit blijven zitten! Als ik ze dan eindelijk aangebracht heb, mag ik euforisch zijn als ze 30 minuten op hun plaats blijven.

Ik zou ze misschien wel meer willen dragen, maar dan zal ik me eerst eens een goed paar moeten aanschaffen en een goede techniek moeten vinden om ze aan te brengen zodat ze ook een hele avond blijven zitten. Suggesties op dit gebied zijn dus zeker welkom!

11. Doe je elke dag een full face of make-up?

Neen, dat doe ik zeker en vast niet. Ik wil dagelijks wel terug wat meer tijd steken in mijn make-up, maar elke dag een full face is voor mij toch teveel van het goede. Voor alledaags hou ik mijn make-up liever licht en makkelijk.

12. Draag je ook make-up wanneer je alleen thuis bent, of thuis bent met familie?

Wanneer ik alleen thuis ben, of thuis ben met familie (in mijn geval is dit thuis met het gezin) zal ik enkel make-up dragen als we naar een feestje gaan of als we thuis iets organiseren voor vrienden of familie. Als er niets speciaal gepland is en we bijvoorbeeld in het weekend enkel klusjes moeten opknappen en eigenlijk de deur niet uit moeten, dan draag ik geen make-up.

13. Ga je het huis uit zonder make-up?

Ja, dit kan in het weekend wel eens gebeuren. In het weekend knappen we thuis immers de klusjes op (die zich gedurende de week opstapelen) zoals naar het containerpark gaan of thuis opruimen/klussen. Op deze dagen kom ik enkel op het containerpark of in de ‘doe-het-zelf’ zaak, waarvoor ik dan niet speciaal make-up ga aanbrengen. Ga ik daarentegen boodschappen doen, even de stad in, administratie regelen, … dan draag ik geen full face of make-up, maar zal ik er wel steeds voor zorgen dat ik een laagje mascara heb aangebracht en de ergste onzuiverheden (als die er op dat moment zijn) op mijn gezicht gemaskeerd heb.

14. Hoeveel high-end producten bezit je?

Het hangt er vanaf wat je onder high-end plaatst… maar heel erg veel high-end producten bezit ik niet (al geef ik stiekem toe dat ik er zeker meer zou willen). Als ik goed tel denk ik dat het stopt bij 5 of 6 productjes (waarvan 3 oogschaduw palettejes en 2 of 3 lipsticks). Mac is hier niet bijgerekend. Als ik deze mee tel moet je er nog 5 items bijtellen (zijnde 3 lipsticks, 1 lippotlood en 1 nagellakje).

15. Plan je je OOTD elke avond, of beslis je in de ochtend pas wat je aantrekt?

Als ik echt weet wat ik de komende dagen wil aantrekken, leg ik deze outfits de avond op voorhand al klaar. Dit komt soms voor, maar meestal trek ik ’s ochtends pas de kast open en hoop ik steeds dat ik er met mijn sleepyhead in slaag een geslaagde outfit aan te trekken.

16. Hoe vaak wissel je van handtas?

9417364796_d44935a26d_b

Zelden. Ik bezit niet zoveel handtassen en ben ook nog steeds op zoek naar de ideale handtas… Momenteel heb ik er eentje om te weken en eentje om mee weg te gaan. Mijn ‘werktas’ is redelijk groot aangezien ik er dossiers en alle andere benodigdheden in moet krijgen. Mijn gewone handtas daarentegen is veel kleiner aangezien ik enkel mijn portefeuille, GSM en sleutel meeneem als ik ergens heenga. Teveel van handtas wisselen zou voor mij enkel problemen met zich meebrengen aangezien ik dan steeds zou vergeten om alle spullen van tas te wisselen.

17. Hoe vaak blog je?

De afgelopen maanden absoluut niet vaak (om niet te zeggen nooit). Ik hoop hier snel terug wat verandering in te brengen en mijn tempo voorlopig op te drijven naar 3 artikeltjes per week. Als ik me in het weekend kan bezighouden met mijn blog en voldoende vooruit werk, lijkt dit me een zeer houdbaar tempo (ik hoop dus ook dit tempo snel terug op te bouwen en dit ook vol te houden).

18. Lees je de comments die op blogs gepost worden?

Ja, deze lees ik altijd. Op mijn eigen blog lees ik ze steeds allemaal (en probeer ik ook steeds op alle reacties te reageren), maar op andere blogs lees ik er maar een paar. Comments op andere blogs lees ik vooral bij reviews van artikels die ik zelfs misschien wil kopen. In dit geval krijg je door de verschillende comments een mooi overzicht van de verschillende meningen over een product, wat bij mij zeker meespeelt als ik me nieuwe en vooral duurdere producten wil aanschaffen.

19. Hou je een lijstje bij van producten die je wil proberen na het zien van artikels op andere blogs?

wishlist-notepad

Ja, ik heb een lijstje op mijn computer staan wat altijd wordt aangevuld na het lezen van blogs. Het is niet zo dat ik na het lezen van één blogpost over een bepaald product, dit product dadelijk aan mijn lijstje toevoeg. Ik lees steeds verschillende artikels op verschillende blogs eer ik beslis of het productje al dan niet aan mijn lijstje wordt toegevoegd. Daarnaast is het niet zo dat ik altijd alle producten op mijn lijstje koop… Als mijn lijstje te lang wordt maak ik een selectie van de producten die ik zeker wil proberen. De overige producten hou ik dan voor een volgende keer of worden alsnog van het lijstje verwijderd.

20. Wat voor camera gebruik je voor het maken van je foto’s?

Voor het maken van foto’s gebruik ik een Nikon Coolpix … in een paarse kleur. Het is een kleine, compacte digitale camera en trekt zeer mooie en kwaliteitsvolle foto’s. Toen ik deze camera kocht had ik keuze tussen een zwarte of paarse kleur. Ik koos meteen voor de paarse camera aangezien ik dan steeds mijn camera zou herkennen tussen alle zwarte camera’s als ik hem ergens mee naartoe zou nemen. En paars is nu eenmaal niet zo saai als zwart 🙂

Tag You´re It!

Zo dit was het alweer. Het enige wat me nu nog rest is het taggen van enkele medebloggers:

Anneleen van It’s My Monkey Business

&

Romina van Dainty Ribbons

zouden jullie deze Tag ook eens willen invullen? Ik ben namelijk zeer benieuwd naar jullie antwoorden!

Ben je niet getagd, maar wil je deze tag toch invullen? Neem hem dan gerust over en laat iets weten in de comments, want dan ik wil ik je antwoorden op deze tag graag lezen!

Tot blogs!

Xoxo

Anneleen

Advertisements

Leave a comment

Filed under Tags

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s